Alpha cursus

De Alpha cursus gaat weer van start!
Vanaf 10 september 2018 wordt er een nieuwe ronde van de Alpha-cursus gehouden.
U kunt zich voor deze cursus nu al opgeven als deelnemer!

Wat is Alpha?
De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om in tien avonden en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!
Je bent zeker niet de enige!
Meer dan 16 miljoen mensen wereldwijd hebben de cursus inmiddels gevolgd. In Nederland waren dat er ruim 195.000. De cursus wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen

De Alpha-cursus is iets voor mensen die…
…vrijblijvend meer willen weten over het christelijk geloof
…christen zijn en de basis willen opfrissen
…denken dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde

Cursusinhoud
De cursus bestaat uit tien avonden, die telkens dezelfde opbouw hebben. De cursus begint met een maaltijd. Dit moment is een belangrijk onderdeel van de cursus. De cursisten leren andere deelnemers en de cursusleiding op een informele manier kennen. De Alpha-cursus is gratis. Voor de maaltijden wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50.

Thema’s
Na de maaltijd is er een pakkende inleiding over het cursusonderwerp. Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: ‘Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Wat kan ik het best met de rest van mijn leven doen?’.

Doorpraten
In kleine vaste groepen wordt met elkaar doorgepraat over het thema van de avond. De deelnemers luisteren, wisselen uit en ontdekken. Alle vragen kunnen gesteld worden, geen vraag is te gek.

Vervolg
Als de Alpha-cursus is afgelopen wil je misschien nog meer weten of nog dieper over dingen doorpraten. Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden om alleen of in groepsverband verder te gaan. Hierover lees je meer op de pagina Vervolg Alpha Cursus.

Wil je meer informatie?
Bel dan met Albert-Jan en Jacqueline Cloo, telefoonnummer 0570-633921 of mail naar: de.ontmoeting.deventer@gmail.com

Wil je je opgeven voor de Alphacursus?
Dat kan door gegevens in te vullen in het blokje “meld je aan” bovenaan deze pagina. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meehelpen aan de Alphacursus?
Wil je een keer koken? Een keer spreken? Gastheer of gastvrouw zijn? Laat het ons weten door te klikken op de link “help mee” bovenaan deze pagina.