Expositie

In De Ontmoeting is altijd een mooie expositie te zien. Elke expositie duurt twee of drie maanden. De ene keer hangen er schilderijen, de andere keer foto’s. Of nog iets anders. Soms van een beginnend kunstenaar, soms van iemand die al veel vaker een expositie heeft gehad.

Maar wat er ook hangt: het zijn altijd dingen die je aan het nadenken zetten, die wat te vertellen hebben.
Soms is de kunstenaar zelf ook aanwezig in De Ontmoeting en kun je dingen aan hem of haar vragen of vertellen.

U bent van harte welkom om, onder het genot van een lekkere kop koffie of thee, de foto’s en schilderijen te komen bekijken!

maart en april:
In de maanden maart en april is er in De Ontmoeting een expositie met kunstwerken van Marion Mugabo.

Marion Mugabo is moeder van twee jongens en komt uit Rwanda, ze woont al een hele tijd in Deventer. Zij is vanwege de genocide in 1994 haar moederland ontvlucht. Zij is de oprichtster van de stichting Project Voice in Uganda.
Als Project Voice Uganda wil Marion met haar stichting iets doen voor haar landgenoten die in 1994 moest vluchten vanwege de oorlog in Rwanda. Zij leven nu in enorme armoede in de sloppenwijken van Kampala ( Uganda).
De vrouwen, kinderen en in het bijzonder ook de weduwen, de wezen, de HIV/AIDS geïnfecteerden .De stichting heeft als doel hen uit de vicieuze cirkel van wanhopige armoede en ziekten halen. Om hen toegang geven tot de gezondheidszorg en helpen economisch zelfstandig te worden. Door een kunstwerk van Marion te kopen helpt u een kind om naar school te gaan en geeft u een vrouw weer nieuwe moed.
http://projectvoice-uganda.blogspot.nl/
Kunstenares Marion wordt geinspireerd door haar Afrikaanse roots en laat zich leiden door de eigenschappen van de materialen die ze gebruikt. Ze recycled fietsbanden, hout en sieraden en geeft ze een nieuw leven in prachtige monumentale kunstwerken. Deze met passie ontworpen kunstwerken worden verder opgebouwd met hout. Speciaal geselecteerde kleuren worden hieraan toegevoegd. De kunstwerken komen volledig tot hun recht aan bijvoorbeeld een grote muur in een bedrijfshal of in de woning.
Haar kunst wordt gemaakt en verkocht met het doel de Stichting Project Voice te ondersteunen.
De kunstwerken vindt u op haar facebook pagina:
https://www.facebook.com/marionbanket

mei en juni:
In de maanden mei en juni is er in De Ontmoeting een expositie met kunstwerken van Jolanda Vonkeman (Atelier Jebentbijzonder) uit Zutphen.

Een impressie van voorgaande exposities:
Hieronder zie je een aantal schilderijen en foto’s die al in De Ontmoeting hebben gehangen.