Expositie

In De Ontmoeting is altijd een mooie expositie te zien. Elke expositie duurt twee of drie maanden. De ene keer hangen er schilderijen, de andere keer foto’s. Of nog iets anders. Soms van een beginnend kunstenaar, soms van iemand die al veel vaker een expositie heeft gehad.

Maar wat er ook hangt: het zijn altijd dingen die je aan het nadenken zetten, die wat te vertellen hebben.
Soms is de kunstenaar zelf ook aanwezig in De Ontmoeting en kun je dingen aan hem of haar vragen of vertellen.

U bent van harte welkom om, onder het genot van een lekkere kop koffie of thee, de foto’s en schilderijen te komen bekijken!

mei en juni:
In de maanden maart en april is er in De Ontmoeting een expositie met kunstwerken van Jolanda Vonkeman (Atelier Jebentbijzonder)

Zij stelt zich voor:
Mijn naam is Jolanda Vonkeman-Nieuwenhuis. Geboren in Hardenberg, Overijssel. 44 jaar. Getrouwd. Samen met mijn man heb ik 7 kinderen, waarvan er 2 thuis wonen. We wonen in Zutphen, een prachtige oude, monumentale, inspirerende stad, aan de IJssel. Ik houd van het leven! Van mijn gezin, man en kinderen, van familie, vrienden, van kleuren, van buiten, van bos en bomen, bloemen, vlinders. Van prachtige luchten en helder stromend water. Ik houd van creëren, schilderen, zingen, pianospelen en gedichten schrijven. Ik houd ervan om de dingen die ik ‘in de hemel zie’ uit te werken in beelden, gezongen, geschilderd, verteld. Ik houd van mensen, van samen zijn. Van luisteren, al is het soms makkelijker om zelf te praten. Ik houd er van om voor ze te koken. Maar ook van alleen zijn. Alleen zijn om te schilderen, te denken, tot rust te komen. Ik houd van mijn Papa en ik weet dat ik Zijn geliefde kind ben. Ik houd van Zijn Woorden, omdat ze levend zijn en leven geven. Geweldig! Ik ben onderweg. Het is een ontdekkingsreis. Bloeikunst!
Ga je mee?

En over de expositie vertelt Jolanda:
Grappig is dat…. ik had niet verwacht dat het me zoveel zou doen. Mijn schilderijen op een plek waar ze gezien kunnen worden. Mijn schilderijen maak ik ook altijd voor mezelf. Ze zijn onderdeel van mijn eigen proces. Ze zeggen altijd iets over mij. Alleen al omdat ik de maker ben. Komt je dat bekend voor? 😉 Nu hangen ze dus op een openbare plek, waar ze gezien kunnen worden. Dat maakt me zo blij! Onverwacht blij. Het allermooiste blijft blijkbaar toch altijd dat anderen zichzelf in mijn werk herkennen, dat ze geraakt worden, bemoedigd worden. Niet meer kunnen stoppen met huilen, omdat God iets binnenin hen aanraakt. Dat gebeurt soms echt! Zo bijzonder. Maar dat gebeurt niet als ze in een donker hoekje staan te verstoffen. Daarom ben ik superdankbaar voor deze gelegenheid. Het moedigt me aan om de kwast weer op te pakken en nieuwe dingen te creëren.

Opnieuw een bijzondere expositie waar we erg blij mee zijn!

Meer informatie over de werken van Jolanda kunt u vinden op:
www.jolandavonkeman.nl
facebook.com/bloeikunst

Een impressie van voorgaande exposities:
Hieronder zie je een aantal schilderijen en foto’s die al in De Ontmoeting hebben gehangen.