Expositie

In De Ontmoeting is altijd een mooie expositie te zien. Elke expositie duurt twee of drie maanden. De ene keer hangen er schilderijen, de andere keer foto’s. Of nog iets anders. Soms van een beginnend kunstenaar, soms van iemand die al veel vaker een expositie heeft gehad.

Soms is de kunstenaar zelf ook aanwezig in De Ontmoeting en kun je dingen aan hem of haar vragen of vertellen.

U bent van harte welkom om, onder het genot van een lekkere kop koffie of thee, de foto’s en schilderijen te komen bekijken!

september en oktober 2020: Ghada Sukkar
In de maanden september en oktober exposeert Ghada Sukkar een mooie en kleurrijke selectie van haar schilderijen bij De Ontmoeting in Deventer.

Over Ghada Sukkar
Ghada Sukkar stamt uit een gegoede familie die in Irak behoort tot de christelijke minderheid. Ze kreeg de kans om met een beurs in Delft te gaan studeren. In 2006 is haar debuutroman verschenen De schatkamer van Babylonië door uitgeverij de Geus om later weer meermaals uitgegeven te worden met de titel Koffie met kardemom door uitgeverij De Ark.

Ghada Sukkar volgde een opleiding als ingenieur in Bagdad en Delft. In Bagdad was ze tot 1990 als projectleider belast met het begeleiden van grootstedelijke projecten op het gebied van onder meer drinkwater- en afvalwaterinstallaties. In 2014 heeft Ghada Dorcas Irak opgericht om de slachtoffers van IS te hulp te staan. Ook in Afrika heeft Ghada drink-waterprojecten voor Dorcas opgezet. Sinds 2017 is Ghada terug naar de Nederlandse water-wereld en werkt nu als beleidsadviseur op het gebied van duurzame energie en Integraal Waterbeheer in het oosten van Nederland. Haar internationale werk zet ze voort via Maai International, haar eigen onderneming.

Over de schilderijen
Ghada tekent en schildert in haar tuinhuis omringd met bloemen, één van haar geliefde onderwerpen. De kleurrijke voorstellingen zijn kenmerkend van haar werk. Ghada kijkt met verwondering naar de wereld om haar heen en raakt geïnspireerd door de geheimzinnige sacrale sfeer van de Berceau van abdij Sion, een pauw met een staart in een volle waaier, een bos bloemen, de eerste contacten van verliefde stellen, een veel zeggende blik van een kind en nog veel meer.
De tentoonstelling bevat beschilderde borden, portretten in acryl en potlood, landschappen in aquarel en acryl op doek en op papier en enkele verhalende voorstellingen.
Ook haar prachtige boek “Koffie met kardemom” ligt te koop. De prijs van dit boek is € 22,99.

Een kleine indruk van de expositie:

Een impressie van voorgaande exposities:c
Hieronder zie je een aantal schilderijen en foto’s die al in De Ontmoeting hebben gehangen.